Coronavirus (COVID-19): Wat ouders moeten weten. Hoe bescherm je jezelf en je kinderen? Lees verder

Responsive image
Responsive image
Responsive image
Polymaat is een multiculturele, professionele instelling. Onze cliënten komen o.a. uit Nederland of behoren tot kansarme groepen van diverse etniciteit. Wij bieden hulp en begeleiding aan mensen (in de leeftijd vanaf 18 jaar) die problemen hebben waar zij zelf niet meer uitkomen. Denk daarbij onder andere aan cliënten met materiële problemen zoals huisvesting, inkomsten, werk, opleiding, school, financiële problemen, regel en wetgeving, belastingzaken, toeslagen etc.) en immateriële problemen geestelijke gezondheid zoals depressie, PTTS, angst, stemmen, bipolaire, aanpassingsstoornissen, rouw, relaties, burn out, opvoeding, huiselijk geweld, psychosomatische en gezondheidsproblemen.Onze doelstelling is om cliënten te ondersteunen zodat hun eigen kracht versterkt wordt (herstel). Dat doen wij door te onderzoeken of er reguliere voorzieningen zijn voor de cliënt en samen met de (potentiële) cliënt een netwerk te creëren, te vergroten of te reactiveren. Het netwerk bestaat uit stagiaires, vrijwilligers en mantelzorgers.

Wij hebben een laagdrempelige dagelijkse inloopmogelijkheid. Doorgaans leggen de (potentiële) cliënten daar voor het eerst hun probleem aan ons voor.


Wij kijken eerst systemisch, geven advies, informatie en verwijzen naar de juiste instanties. Bij de eerste fase wordt er gefocust op de volgende gebieden: gezondheid, wonen, werk, opleiding, sociaal netwerk, veiligheid en huiselijk geweld.

Na het ontrafelen van de problemen adviseren wij de cliënt met welke activiteiten de cliënt zelf aan de slag kan (in hun eigen wijk of met behulp van de omgeving).

In de volgende fase kijken wij of de cliënt ondersteuning of begeleiding nodig heeft bij de dagelijkse activiteiten of op het gebied van dagbesteding (bij voorbeeld omdat de cliënt ouder wordt, gehandicapt is of psychische problemen heeft.) Dan volgt een fase van directe hulp en de ontrafeling van het probleem. Na deze eerste fase wordt beoordeeld of de cliënt lijkt aangewezen op langdurige zorg (in de vorm van herstel en/of compensatie interventies).

Wat wij kunnen bieden na een indicatie zijn de volgende producten, gebundeld in een zorgarrangement:

Huishoudelijke zorg (HV)
Begeleiding bij dagelijkse bezigheden (BI)
Begeleiding in een groep (BG)
Verpleging (V)
Persoonlijke verzorging (PV)
Ambulante begeleiding
Gezinsondersteuning
Psychosociale begeleiding

Onze ketenpartners zijn:

Ewropsycho, Delta, GGZ, Reflection, Impegno, Parnassia, Psyq, Bavo Europoort.

Ga naar voor cliënten